9 Şubat 2011 Çarşamba

Çocuklara Tecavüz Edenlere Düşünülen Ceza, Hadım Edilecekler !

(Hadım sözcüğü  benim tabirim  değil,  aynen  böyle  verildi  haberlerde)

Bugün  gazetelere  göz  atarken okudum,  kadın  vekillerin  girişimi  ile  bir  eylem  planı  hazırlanmış. Şöyle vermiş gazete:

''Kadın vekiller çocuk istismarcılarına karşı bir eylem planı hazırladı. Bu eylem planıyla birlikte, tecavüzcünün cinsel istekleri ilaç tedavisiyle sıfır noktasına inecek Çocuklara yönelik cinsel saldırıda bulunanlara şok cezalar geliyor. Hakim karşısına çıkan tacizcilerin, ''Tahrik vardı'' gerekçesine sığınmalarına son vermeyi amaçlayan Eylem Planı'a göre, çocukların hiçbir biçimde suçluyu "tahrik" etmeyeceği görüşü esas alınıyor.''

Haksız da  sayılmazlar  böyle  bir  cezayı düşünenler. Hiç  bir  çocuk ,  hayatını  karartacak istismarı  hak  etmez. Avrupa'da  Polonya'da, İngiltere'de  ABD'de bazı eyaletlerde bu  uygulama  varmış. Ayrıca  cerrahi  bir  uygulama  olmayıp  ilaçla  pasifize  ediliyormuş suçlular.
Cezasının bir bölümünü çekenlere''İster hapis yat ister bu tedavi'' seçeneği sunulacak.

Bu  bir  tedavi midir? Yoksa ceza  mıdır? Çok  tartışılacak. Çünkü  bazı  hukukçular  ve  tıp doktorları  şimdiden, tedavinin  kişi  onayı  olmadan  uygulanmasının insani  olmadığını söylemeye başladılar. Ben bu konuda insani  düşünemiyorum demek ki. Bilimsel  de  düşünemiyorum. Sadece  ve  sadece  çocukları  düşünebiliyorum.Tecavüze  maruz kalıp  hayatı  kararan  çocukları  ve ne  yazık  ki  bundan  sonra bu  korkunç  olayları  yaşayacak  olan  çocukları  düşünüyorum. ''Çözüm  değil''  diyen hukukçulara  ve  tıp adamlarına  diyorum  ki, o  halde  çözümü  söyleyin.  Söylemekle  de  kalmayın, uygulayın..

Bir  süre  önce Oprah Winfrey'in realite  showunda çocukluğunda  istismar  edilmiş  onlarca  yetişkin  konuk  edildi. Yaşamlarının  nasıl  karadığını göz  yaşları  içinde  anlattılar. Aralarında  kişilik  bölünmesi ya  da başka ağır psikolojik  rahatsızlıklar yaşayanlar   vardı. Bizde  yok  mu? Hem de tahmin  edilenden  çok.  Saklanır,  asla  dile  getirilmez  ama köyünden  kentine  her  yerde  yaşanır  bu  acılar.


İnsanlık  suçlarından  en  çok  kanımı  donduranlardan  biridir  çocuklara tecavüz.   Savunmasız  ve cinselliğin  ne  olduğunu  bile  bilmeyen  çocuklara yapılan  bu iğrenç  suç en  ağır  şekilde  cezalarla karşılık  görmeli  bana  göre. Sonuç  olarak sosyal  bir  yaranın  çözüm  arayışlarını  o  parti, bu  parti  meselesi olarak görmek  istemiyorum. Hiç  bir  konuda  sempati  ile  bakmadığım iktidar  partisinin  konuyu  ele  alması  bu  düşüncemi etkilemez.Yeter  ki  bu  arayışlar olumlu  sonuçlar  versin.

4 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Çok önemsediğim bir konu. Bu konuda geçen yıl bir yazı yazmıştım. Çocuk istismarı kesinlikle en ağır cezalarla karşılık görmeli bence de. Bunu yapanlara lanet olsun.

humeyra dedi ki...

Aynen katılıyorum.

kpsszede dedi ki...

Çocuk tecavüze uğrarken onayı alınıyormu ki o zalimin tedavi için onayı alınacakmış?Savunmasız kalmak,kendine yapılan kötülük karşısında birşey yapmaya gücünün yetmemesi ne demekmiş anlamalı o onursuzlar.

birdy dedi ki...

insan muamelesi görmemeleri gerekir..