7 Ocak 2012 Cumartesi

Emeklilikte yaşanılacak en iyi ülke Ekvador

 Ekvador, Güney Amerika'da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus'ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür.

Diğer resimler burada
Uluslararası Yaşam dergisinin 2012 endeksinde Ekvador'u Panama ve Meksika izledi.
Hayat pahalılığı, iklim, sağlık altyapısı, özel yardım parası, gayrimenkul fiyatları, bütünleşme ve uyumun yanı sıra eğlence ve tesisler gibi unsurlar gözönüne alınarak yapılan sıralamada, Malezya, Kolombiya, Yeni Zelanda, Nikaragua, İspanya, Tayland ve Honduras ilk üç ülkenin ardından geldi.
İlk 19'un yayımlandığı endekste bu ülkeleri Uruguay, İtalya, Brezilya, İrlanda, Fransa, Kosta Rika, Belize, Şili ve Dominik Cumhuriyeti izledi.
Derginin özel projeler editörü Dan Prescher, meselenin daha çok, daha düşük maliyetle daha iyi yaşamak olduğunu, bunun da dünyada ekonomik durumun giderek kötüleştiği bu dönemde önem kazandığını belirtti.
Prescher, endeks hazırlanırken güvenlik unsuru hesaba katılmamasına rağmen, listedeki ülkelerin istatistiksel olarak ABD'den daha güvenli olduğunu söyledi.

Kaynak haber: http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=305990

6 yorum:

Sittirella dedi ki...

İş yerimdeki en yakın arkadaşlarımdan biri Ekvador'lu.
Polonyalı bir kız arkadaşımla evli.
Ondan o kadar çok dinledim ki Ekvador hikayelerini... neye göre tespit ettilerse bu yaşanılacak ülke sıralamasını, fazlaca atmışlar.
Ekvador, sadece 'gerçekten paran varsa' yaşayabileceğin bir ülke.
Ülke ikiye bölünmüş durumda; zengin tabaka ve fakir tabaka. Ortası yok.
Her iki kısmın yaşadığı alan farklı ve bu iki tabakanın insanları diğerlerinin yaşadığı bölgeye adım atmıyormuş.
Zengin kesimde ferah almış başını gidiyormuş. Fakir kısımda ise yolda çantayla yürüyemiyorsunuz çünkü yolunuzu kesip çantandakileri istemeleri normal sayılıyormuş. Vermemek gibi bir şansınız ise yok.
Neler neler dinledim, binlerce fotoğraf inceledim.
Ne yazık ki, gerçekler hiç de camdan plazalarda oturdukları yerden ''Yaşanılacak ülkeler listesi hazırlayalım'' diyen tuzu kuru insanların bize sundukları gibi değil.

Nini Nileud dedi ki...

tası tarağı toplamalı mı?

dayatmalarda kayboluş dedi ki...

ben seni çok seviyordum ama bu post tan sonra biraz soğudum..çünkü ben b ülkeyi kendim için saklıyordum. bir gün gideceğim ve geri gelmeyeceğim diye.. şimdi sen burada herkese duyuruyorsun..herkes giderse ben gidene kadar bana yer kalmazsa..senden bilip hesap soracağım bilgin olsun..

Şeytanın ''Yaz'' Dedikleri dedi ki...

Aslında dünyanın her yerinde parası olan iyi yaşar. Bu listeler de kim bilir hangi amaçlar için hazırlanıyor. Yine de ülkeleri az çok tanımak açısından ilginç geldi bana.

Adsız dedi ki...

şunu yazmadan edemeyeceğim bizim ülkenin emeklileri kendi ülkelerinde yaşayamıyorlar ekvatorda napsın garipler açlık sınırı diyom başkada bişe demiyom.... görüşmek üzere

dayatmalarda kayboluş dedi ki...

ben ekvador da bulundum ve çok sevdim.. ..bazen çok paran da olsa bazı yerlerde yaşamayazsın çünkü parana rağmen aradıklarını alıştıklarını bulamazsın..